Ensimmäiset kouluviikot ovat sujuneet leppoisasti. Ekaluokkalaiset alkavat pikkuhiljaa tottua uusiin kuvioihin, ja 'konkari'-toka-, kolmas- ja neljäsluokkalaiset rutinoitua kouluarkeen. 

The first schoolweeks have started smoothly. As well as the 'newcomers' (1st graders) as the 'veterans' (2nd, 3rd and 4th graders) have been adjusting to the schoolroutines quite quickly.

Ensimmäisten viikkojen aikana ekaluokkalaiset ovat päässeet tutustumaan 5-kielisen kanteleen asteikkoon ja mansikka-sointuun. Taisimme päästä yhden ryhmän kanssa jo Soili Perkiön Koiraräpissä testailemaan kertosäkeessä mustikka-sointuakin! 2-luokkalaisten kanssa olemme kertailleet ukulelen perusteita; nostin koulun ukulelet D-vireeseen, jotta pääsemme helpommin yhtyesoiton makuun. 

3-luokkalaisten kanssa olemmekin sitten sukeltaneet uuteen instrumenttiin. Lähdimme vapaan säestyksen opiskelussa liikkeelle avoimista kvinttisoinnuista (D5-A5) ja olemme komppaileet uusia ja vanhoja lauluja näiden sointujen avulla.

Tänä lukuvuonna myös koulun nelosluokka on omalla tavallaan mukana. Saimme Käpylän Musiikkiopistolle Opetus ja Kulttuuriministeriöstä rahoituksen 'Utelias luokka'- haun kautta. Tämän 4.luokan kanssa ryhdymme tekemään tiivistä yhteistyötä toivottavasti myös kuva-ja videotaiteen avulla, sävellyksen ja musiikkiteknolgisten metodien lisäksi! U-pe-aa!

Comments

Popular Posts